27. juni 2011

Kanelsnurrer en mandag ettermiddag

Etter en deilig søndag med glimt av sol og sommer (Juhu, endelig!) fikk jeg ånden over meg til å "slenge sammen" noen kanelsnurrer til kaffen på terrassen. Jeg var mye flinkere når barna var små til å ha noe godt liggende i fryseren, enn det jeg er nå. Nå er jeg heldig om jeg har en halv pakke kjeks i skapet om det skulle dukke opp noen til kaffe. Kanelsnurrene hadde jeg ikke laget på lang tid, og rett og slett (heldigvis?) glemt hvor gode de var. Det kommer derfor ikke til å finnes noen i fryseren om det skulle dukke opp en uanmeldt kaffegjest denne gangen heller. Siste rest forsvant visst i dag tidlig til morgenkaffen..... Håpet om en kanelsnurre til ettermiddagskaffen en mandags ettermiddag kan jeg med andre ord se langt etter. Oppskriften er enkel om noen skulle ha lyst til å teste den ut.

Farlig godt til kaffen.:)
På pinnene
Strever jeg fortsatt med sjalet jeg startet på etter strikkefestivalen i Lillestrøm. Det har blitt litt omstrikk, da jeg først syntes den ble for løs, og måtte ens ærend ut for innkjøp av nye pinner. - Trodde jeg hadde alle størrelser og varianter i mitt rikholdige lager, men den gang ei. Synes det fungerte bedre med litt tynnere pinner, selv om jeg fortsatt synes det er i overkant hullete. Nå har jeg imidlertid forstått at det skal strikkes med tykke pinner og tynt garn for effekten og mønsterets skyld. Det er bare veldig uvant. Jeg har også fått tips fra Vibeke om at det blir penere etter vask og blokking, så jeg får bare stole på det mens jeg strikker videre. Har nemlig klødd meg mye i hodet for å forstå strikkeoppskriften, tror nesten jeg heller foretrekker strikkeoppskrifter på engelsk fremfor svensk. Resultatet, vel vi får se, jeg har ikke tenkt å gi opp helt enda.

Underveis, og fortsatt ikke gitt opp.

9 kommentarer:

 1. Århhh , ser du skal strikke camomille af Isager .-))) Og den der 200 kr's regl...den er tåbelig !!! jeg har med held fået sendt garn fra Norge som 'gave', det går an :-))

  SvarSlett
 2. Kanelsnurrer er skummelt gode og jeg prøver derfor ikke å ha noen i fryseren eller ovnen for den saks skyld. Vekta liker de ikke, selv om jeg gjør.

  Hvor tykke pinner du skal ha er en smakssak. Det kan bli i overkant løst hvis du har for store. Hvis jeg har lace-mønster har jeg aldri over pinne nr 4, gjerne 3.5 eller 3.75.

  Tror nok jeg foretrekker engelske strikkeoppskrifter ja, svensk er vanskelig hvis man ikke er vant med forkortelsene. Strevde litt med dansken på Camomille-sjalet også faktisk.

  SvarSlett
 3. Det ser da passe hullete ut nå, gjør det ikke? Og vask og blokking gjør virkelig all verdens forskjell, det er en sånn "du tror det ikke før du ser det"-ting.

  Jeg strikker også som regel med 3,5 eller 4 mm pinner, litt avhengig av hvor åpent mønsteret skal være.

  Kanelboller kan jeg ikke spise lenger, så de later jeg som at jeg ikke har sett :D

  SvarSlett
 4. Nam nam, kanelsnurrer er DIGG! Synd det ikke holdt til mandag, kanelsnurrer på en treig mandag er enda bedre! :-)

  SvarSlett
 5. Tror sjalet blir flott jeg:) Kanelsnurrer er kjempegodt!

  SvarSlett
 6. Det ser jo riktig lekkert ut det sjalet da, så ikke gi opp. Nydelig farge også.

  SvarSlett
 7. Jo, jo -sådan et lace-sjal bliver allerbedst på store pinde og du kan tro, at blokningen virker - det skal nok blive rigtig smukt :-)

  Kanelsnegle, hmm, jeg bager dem meget sjældent, for jeg kommer jo til at spise dem ;-)

  SvarSlett
 8. Hos meg høres det ofte fra mannen min og guttene våre der de står og roter i kjøkkenskapet: "Har vi ingenting å ha til kaffen?" Sånn blir det når husmora heller vil sitte å sy enn å bake! Jeg bakte også ofte kanelsnurrer før. De er jo kjempegode!

  Sjalet blir nok fint skal du se!

  Det med hage som blomstrer hele sommeren er ikke så enkelt og jeg er ikke noe flink til å planlegge blomstringen jeg heller. Hos oss er det mest blomster rundt St.hans og ut i juli, så dabber det av. Må finne noen sorter som blomstre i august - september også tror jeg.

  SvarSlett
 9. En nydelig farge på det garnet! Kommer til å bli fint!!

  SvarSlett

Takk for besøket. Jeg blir veldig glad om du legger igjen en hilsen.