3. juni 2011

"Det har jeg ikke gjort før, så det tror jeg sikkert at jeg kan klare"

Den inneklemte fridagen har blitt tilbragt i hagen på ny platting som husbonden har snekret mens været har vært ganske ufyselig. - Så ufyselig at vi faktisk begynte å tvile på om vi i det hele tatt kom til å få benyttet denne i løpet av sommeren. Så jeg skal vokte meg vel for å klage over varmen, men må innrømme at når gradestokken viser over 30c i solkroken da må jeg melde pass.


Ikke greit å ha kroppen full av pels i 30 +

Jeg er ikke den eneste som preges av de høye temperaturene. Stakkars Maja lider i varmen, og har søkt tilflukt bak stolen til matmor, som også har rømt inn i skyggen etter å ha blitt lettere kokt i toppen. Hm, husker i yngre dager hvor vi lå langflate uansett, i håp om å få litt farge på kroppen. Ikke mye fokus på solkrem på den tiden! Er du rødhåret er det en ganske håpløs oppgave å bli brun i utgangspunktet. Rød som en hummer er vel mer dekkende, men jeg skal ha for innsatsen. Vel rigget til med strikketøy og sommerlunsj på plass; is-kaffe og jordbær, er livet ganske så behagelig i den skyggefulle delen av hagen. - Her gjelder det å holde positivt fokus!

Jordbær og is-kaffe, en absolutt sommerfavoritt. :)
"Det har jeg ikke gjort før, så det tror jeg sikkert at jeg kan klare
Det herlige sitatet er hentet fra Pippi Langstrømpe, min barndoms heltinne. For dagen i dag benyttes til oppladning til helgens samling, del 2 av Pippi-kurs i Oslo. Her møtes 20 damer i sin beste alder, (40 + om noen lurte), på søken etter noe mer. Men hva det er, - er ikke alltid like lett å få tak i en hverdag full av "støy". Forhåpentligvis er vi blitt litt klokere når vi er ferdig utlært i november. Jeg har lært at det av og til kan være lurt å spørre seg selv om "hva ville jeg gjort nå om jeg var Pippi?". Svaret har overrasket meg mer enn en gang, og gjort meg oppmerksom på begrensninger jeg setter for meg selv. Gøy har det vært underveis med mye latter og lek. - Noe vi kanskje savner mer av i hverdagen? Kurset holdes av Gitte Jørgensen, damen bak boken Pippi Power! Makan til energibombe skal man lete lenge etter!

Vel rigget til på platting. I bakgrunn skimtes espalje som går over 2 etg.
Ellers
I varmen spirer og gror det i både hagen og drivhuset. Vi har vært ute og kjøpt Klematis som skal danne en fin vegg av klatreplanter oppover et espalje husbonden har snekret. I drivhuset hvor vi er i gang med andre omgang av reddiker, ser vi begynnelsen på både jordbær og agurker.

De første agurkene er underveis. 

Tomatplantene bugner over av frukt, så nå venter vi bare på modning av disse herlighetene. - Det ser ut til at det blir mye salat på oss i sommer . :)

Deilige plommetomater kommer til å stå på menyen i sommer.
På pinnene
Jeg har startet på Bel fra Kim Hargreaves, men strikketøyet går veeeeldig tregt i varmen. Har vurdert å ta meg en tur til Mauds i Lillestrøm og investere i flere bambuspinner, da jeg synes de er behageligere å strikke med i varmen. Det fantastiske garnet tråder seg dessverre opp og er ikke like greit å strikke med som jeg hadde håpet. Jeg trodde først at det var litt trådt å strikke med på grunn av linen, men tror den følelsen antageligvis heller skyldes varmen. Største problemet er heller at garnet er løst tvunnet, noe som gjør at det er veldig lett å dra ut tråder. Nå er jeg fortsatt like begeistret for fargen, så dette er foreløpig å regne som bagateller.

Går veldig tregt i varmen, men lekker farge. :)

Apropos Mauds og Lillestrøm, - er det noen flere som har satt av datoene for Strikkefestivalen 23-25. juni? Det hadde vært veldig hyggelig, og jeg håper å se noen av dere der.

God helg ønskes til dere alle, fra en som skal få påfyll av Pippi-kraft i helgen. :)

8 kommentarer:

 1. Stakkels Maja!

  Sikke et fantastisk citat og tak for fortællingen om kurset og bogen - det må jeg grave mere i - det lyder som noget, der kan betyde en forskel i livet!!

  SvarSlett
 2. Et glimrende motto, synes jeg, og helga høres spennende ut!

  Flott å se det bugner i drivhuset, gleder meg til å få et bedre snart selv. Og ikke gi opp plantemerkingen din enda - plutselig er det en billigtusj som holder :)

  Jakka ser veldig lovende ut, synd garnet er trått i varmen. Og strikkefestival håper jeg å få med meg. Fortsatt god helg!

  SvarSlett
 3. Hej Helle :-)'
  Velkommen på garnfreak :-))
  Tak for dine søde ord , jeg har kigget din blog og hvilke fantastiske smukke pige kjoler du har strikket ....

  Kh. Birthe

  SvarSlett
 4. Pippis motto er helt fantastisk! Ja, vi er nok mange som har litt å lære av Pippi.
  Jeg er heller ikke særlig glad i varmen, men du kan godt sende noen varmegrader oppover til oss i dag. Her er det 10 grader og et forferdelig ruskevær. Men helt topp syvær da, vet du :-)

  SvarSlett
 5. Hurra for Pippi.
  Takk for påminning, skal ta det med meg ut i dagen...

  SvarSlett
 6. Hej Helle,
  Så er jeg også fast læser af din blog. Og sikke nogle skønne ting du laver. Din Erin er så flot!

  SvarSlett
 7. Den boken er virkelig fin, og jeg skulle gjerne ha deltatt på det kurset.

  SvarSlett
 8. Herlige tøffe Pippi!

  Håper du har hat en fin helg i sommervarmen.

  Sukkertøykjolen ble nydelig, tror du gjorde veldig rett i de endringene du gjorde. søt og frisk ble den:)
  Og så digger jeg herman:D

  hilsen kaoz

  SvarSlett

Takk for besøket. Jeg blir veldig glad om du legger igjen en hilsen.